Čerstvé těstoviny jsou sice trochu dražší, ale mají oproti klasickým sušeným, které na českém trhu převládají, spoustu výhod. Rychleji se připravují, lépe zasytí, jsou chutnější a díky své poréznosti nasávají všechny ingredience, které k nim přidáte. Pokud zvolíte kvalitní ingredience, k dosažení dokonalého výsledku jich spotřebujete méně. Ve finále za lepší chuťový zážitek zaplatíte stejně jako za vaše obvyklé jídlo, ne-li méně.
Těstoviny už dávno nemají nálepku pouhé přílohy, povýšily na hlavní jídlo. Stačí je tedy jen tři minutky povařit, scedit, přidat například pesto, orestovanou panchetu nebo zeleninku a je hotovo. Nemusíte tedy utrácet další peníze a vytvářet složitá menu. Pochutnávejte si na jednoduchých, ale kvalitních jídlech.
Sociální podnik Pasta Fidli, který u nás od ledna 2014 zásobuje restaurace a maloobchody špičkovými čerstvými těstovinami více než deseti druhů, v prosinci uvádí na trh řadu bezlepkových těstovin.
Na nových bezlepkových čerstvých těstovinách si budou moci pochutnat především lidé trpící nesnášenlivostí lepku anebo lidé, co preferují zdravý životní styl. Na receptuře se pracovalo několik měsíců, hledaly se náhrady za běžně užívanou kukuřičnou mouku, která se v bezlepkových výrobcích často vyskytuje. Četnost jejího výskytu ale neznačí její kvalitu a už vůbec ne dobrou chuť. Na lahodné chuti si ale Pasta Fidli zakládá, proto kukuřičnou mouku ze složení vyškrtli. Lepek nahradili bramborovou moukou a speciální technologií výroby. Nenajdete tam éčka, škodlivá barviva, emulgátory ani konzervanty.
Pro novou řadu se v malé výrobně těstovin v Mníšku pod Brdy připravují dvě příchutě. Petrželkové a peperonciny, s čerstvými chilli papričkami, česnekem a petrželkou.
Pasta Fidli je ve stoprocentním vlastnictví občanského sdružení Náruč, které už od roku 2000 působí v oblasti sociální péče a podporuje zaměstnávání znevýhodněných lidí.
Proveďte revoluci ve svém jídelníčku. Budete jíst zdravěji a ještě ušetříte. Pro více informací navštivte webové stránky www.pastafidli.cz.
Helena Cyrnerová